Sabine Uitslag gaat voor 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg!

26-09-2018

Oud-politicus Sabine Uitslag treedt per 1 oktober toe als projectdirecteur Werkplezier onder de titel Chief Inspiration Officer bij FWG Progressional People. Sabine is van oorsprong verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en bestuurder. Ze zet zich nu in om werkplezier op de bestuurlijke agenda’s te krijgen.

br />Dag van het werkplezier
Om de beweging kracht bij te zetten introduceert Sabine Uitslag morgen de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’, die elk jaar zal plaatsvinden, komend jaar op 29 januari. Dit doet ze tijdens het Festival van werkplezier van FWG Progressional People, waar minister Hugo de Jonge morgen om 9.45 uur de aftrap geeft. Op dit festival vindt ook de prijsuitreiking plaats van de Nationale HR Zorg Award. De organisatie met het beste project voor werkplezier krijgt morgen om 14.15 uur de award en 10.000 euro om de plannen verder uit te rollen.

Werkplezier, een zaak van iedereen
Sabine: “De kracht en het innovatievermogen van de mensen aan de stoel of aan het bed moet meer worden gezien, gewaardeerd en bovenal benut”. Daar zit dé kiem van werkplezier. “Dit bereiken was mijn drive om de Tweede Kamer in te gaan en dat is nog steeds mijn drive. We moeten er niet te veel over praten, we moeten het gewoon gaan doen met elkaar”. Uitslag voelt zich vereerd deze beweging op te mogen stuwen. “Ik heb een nieuwe missie en dat is te komen tot 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg in Nederland. Dit kan en wil ik niet alleen doen; dat zullen we samen moeten doen, door verbindingen te maken.”

Sabine maakt in haar volle agenda ruimte voor deze job, want, zo is haar overtuiging: het vergroten van het werkplezier is een zaak van iedereen. “Als medewerkers met plezier naar hun werk gaan, hebben cliënten daar profijt van. Werkplezier vergroten vraagt wel lef en autonomie op het niveau van medewerkers, managers, bestuurders en overheid. Medewerkers moeten zaken daadwerkelijk anders durven doen op die werkvloer en voor bestuurders geldt: practice what you preach. Als je zegt dat de patiënt centraal staat en medewerkers belangrijk zijn, hándel daar dan ook naar.”

Zorgorganisaties vragen om ondersteuning
Jan Helmond, algemeen directeur FWG Progressional People: “Toen we twee jaar geleden de HR Trendmonitor presenteerden met Sabine als dagvoorzitter was er direct een klik. Daarbij is er een toenemende vraag van onze klanten om te ondersteunen rondom het thema werkplezier. Verbinding en inspiratie zijn daarbij sleutelwoorden. Sabine past daar bij uitstek bij.”