Nominaties Nationale HR Zorg Award bekend

29-08-2018

De jury van de Nationale HR Zorg Award heeft vijf zorgorganisaties genomineerd: St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Amsterdam UMC, locatie AMC, ziekenhuis Nij Smellinghe, Pluryn en ziekenhuis Gelderse Vallei. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan werkplezier in de zorg. De winnaar wordt op 25 september bekend gemaakt.

br />De genomineerde projecten bevatten onder meer een mooi uitgewerkt visietraject met grote betrokkenheid van medewerkers, een ambassadeursproject waarbij medewerkers een platform krijgen om alle mooie facetten van hun werk te delen en een tweejarig omscholingsproject voor zij-instromers. De vakjury, onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia), bestond dit jaar verder uit Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV). De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. De kwaliteit van de inzendingen was hoog.

Plezier op het werk
De HR Zorg Award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en is onderdeel van de beweging Werkplezier in de zorg, een initiatief van FWG Progressional People. Sabine Uitslag is sinds anderhalf jaar Chief Inspiration Oficer van de beweging Werkplezier. Sabine: “Ik ben ervan overtuigd dat er op de werkvloer zoveel mooie initiatieven zijn die we niet kennen. Dus laten we elkaar inspireren met ideeën om met het vergroten van werkplezier aan de slag te gaan. Daarmee maken we de zorg nog aantrekkelijker om in te werken.”

Winnaar vorig jaar
Vorig jaar won Cello met het project Leer en Versterk (LEV). Dit project maakt vernieuwend onderwijs voor medewerkers, studenten én cliënten op de werkplek mogelijk. Initiatiefneemster Lonneke de Laat was verrast door wat het winnen van deze prijs teweeg heeft gebracht. Er was veel belangstelling en de HR Zorg Award heeft een impuls gegeven om LEV groot te maken.” Ook andere projecten kregen veel aandacht. Lees meer over de 12 beste inzendingen in 2017.

De prijs
De winnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. De prijsuitreiking vindt plaats op 25 september, tijdens het Festival van Werkplezier in Utrecht, waar minister Hugo de Jonge van VWS, de aftrap geeft. Naast de prijs van de vakjury wordt er een publieksprijs uitgereikt.