Eric Rikkert benoemd als lid Raad van Bestuur van MST

08-06-2018

De heer Eric Rikkert is door de Raad van Toezicht benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Hij vangt zijn werkzaamheden aan per 1 september aanstaande en wordt binnen het bestuur onder meer verantwoordelijk voor Financiƫn en Informatievoorziening, het Rendementsprogramma, ICT en Medische Techniek, Vastgoed en Huisvesting en Facilitaire dienstverlening. Hij volgt de interim- bestuurder de heer Rinus van Riel op. De heer Rikkert is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis SJG Weert.

br />Prof. dr. Frans van Vught, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn blij met de komst van de heer Rikkert, een ervaren bestuurder die heeft laten zien met grote betrokkenheid te kunnen bijdragen aan belangrijke veranderingsprocessen. Deze ervaring is voor het MST van groot belang. Zoals nagenoeg alle ziekenhuizen in Nederland, is ook het MST al enkele jaren bezig met veranderingen die zowel zullen leiden tot een betere medische zorg voor onze patiënten als tot kostenreductie. We hebben veel vertrouwen in de bijdrage die de heer Rikkert kan leveren aan een succesvolle verdere implementatie van deze veranderingsprocessen”.

De heer Rikkert: “Ik kijk uit naar de samenwerking met de medewerkers van MST. Het is een flinke uitdaging waar de organisatie voor staat en ik ben er trots op dat ik hieraan mee mag werken. Een mooie uitdaging om in een topklinisch ziekenhuis met innovatieve zorg aan de slag te gaan. Ik sluit mij graag aan bij de professionals in het MST die werken met aandacht, daadkracht en passie”.