Nieuwe app ZorgBedWijzer toont vrije zorgbedden in de regio

31-05-2018

Capaciteit eerstelijns verblijf real-time inzichtelijk - Bij welke zorgorganisatie kan mijn patiƫnt terecht? Deze zoektocht is dagelijkse kost voor huisartsen, de spoedeisende hulp-arts en transferverpleegkundigen. Om de vrije bedden voor eerstelijns verblijf eenvoudig inzichtelijk te maken, ontwikkelden de zorgorganisaties van Noord- en Midden-Limburg samen de app ZorgBedWijzer.

br />In ZorgBedWijzer kunnen verwijzers in een aantal snelle stappen hun patiënt matchen met de juiste zorglocatie en contact opnemen. Tevens bestaat de optie om een geriater of specialist ouderengeneeskunde te consulteren bij vragen over een casus. “De huisarts, spoedeisende hulp-arts of verpleegkundige hoeft dus niet meer op zoek te gaan naar contactgegevens en rond te bellen”, legt Marian Eekers (werkgroeplid Proteion) uit. “In de app zie je meteen waar op dat moment bedden vrij zijn. Dat scheelt veel tijd en dat levert meteen winst op. Bijkomend voordeel is dat we de totale behoefte in de regio kunnen gaan analyseren en zo de zorg van de toekomst samen verbeteren.”

De app werd ontwikkeld in opdracht van Zorgkantoor VGZ door Proteion en De Zorggroep in nauwe samenwerking met huisartsenorganisaties Meditta en Cohesie. Inmiddels hebben ook La Providence, Sint Jozef en Land van Horne zich aangesloten bij het initiatief. De organisaties hebben onderling afspraken gemaakt over het updaten van ZorgBedWijzer, zodat verwijzers altijd op de juiste informatie kunnen vertrouwen.

De gratis app ZorgBedWijzer voor verwijzers is nu beschikbaar voor Apple en Android!
Overigens is de app ook als website beschikbaar; www.zorgbedwijzer.nl toont dezelfde actuele informatie als de app.