Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2018 geopend - Wie heeft het beste project voor meer werkplezier?

28-05-2018

De inschrijving voor de Nationale HR Zorg Award 2018 is gestart! Vorig jaar vond de succesvolle lancering van de award plaats. Vele inspirerende projecten om werkplezier te vergroten werden met de award in het zonnetje gezet ter inspiratie van zorgorganisaties in de diverse branches. Iedereen werkzaam in of voor de zorg kan tot uiterlijk 13 augustus een project indienen dat bijdraagt aan meer werkplezier.

br />Plezier op het werk
In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Voor zorgorganisaties ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’ door plezier op het werk te stimuleren. De beste ideeën, gekozen door de vakjury of de publieksjury, worden breed in de zorg gedeeld ter inspiratie. De leden van de vakjury zijn dit jaar: Greet Prins (Philadelphia) (vz), Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV).

De HR Zorg Award is onderdeel van de beweging Werkplezier in de zorg, een initiatief van FWG Progressional People. Sabine Uitslag is sinds anderhalf jaar Chief Inspiration Oficer van de beweging Werkplezier. Sabine: “Ik ben ervan overtuigd dat er op de werkvloer zoveel mooie initiatieven zijn die we niet kennen. Dus laten we elkaar inspireren met ideeën om met het vergroten van werkplezier aan de slag te gaan. Dat kan op elk niveau in de organisatie.”

Winnaar vorig jaar
Vorig jaar was Cello de winnaar van de juryprijs met het project Leer en Versterk (LEV). Dit project, maakt vernieuwend onderwijs voor medewerkers, studenten én cliënten op de werkplek mogelijk. Initiatiefneemster Lonneke de Laat was positief verrast door wat het winnen van deze prijs teweeg heeft gebracht. “Felicitaties stroomden binnen en de media pakten het goed op. Ook werden we veel gebeld door zowel onderwijs- als zorginstellingen die meer wilden weten over de aanpak. De HR Zorg Award heeft een positieve impuls gegeven om LEV groot te maken.”

Welke projecten komen in aanmerking?
Er zijn veel manieren om het werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Denk aan het geven van meer vertrouwen en regie aan professionals en maken van ruimte voor talent, passie en vakmanschap. De thema’s van de 12 beste projecten van vorig jaar varieerden sterk: het verbeteren van gezondheid, duurzame inzetbaarheid, de aanspreekcultuur en leiderschap. De eervolle vermelding ging naar een vlog-app om makkelijker te rapporteren. Lees meer over de 12 beste inzendingen. Er is door de jury gekeken naar de mate van innovatie, creativiteit en de bijdrage aan werkplezier en duurzaamheid.

De prijs
De winnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. De prijsuitreiking vindt plaats op 25 september, tijdens het HR-event van FWG Progressional People.