Kliniek Tactus virtueel te bezoeken

03-05-2018

Tactus Verslavingszorg heeft als eerste instelling voor verslavingszorg haar kliniek virtueel opengesteld. Bezoekers kunnen vanuit hun luie stoel door de kliniek wandelen.

br />Wie een kijkje wil nemen in de kliniek van Tactus in Rekken kan dat sinds kort virtueel doen. Met deze virtuele tour kunnen cliënten alvast een kijkje nemen en vertrouwd raken met de kliniek. De ruimtes zijn door middel van 360º fotografie in beeld gebracht en geven online bezoekers de kans de kliniek met een 360° view te bekijken. Met de muis is de foto beweegbaar en zo kan de hele ruimte worden bekeken. In enkele ruimtes zijn zogenaamde hotspots geplaatst waarin meer informatie te vinden is. Met een vr-bril kan door het gebouw worden gewandeld

Met de virtuele presentatie van de kliniek hoopt Tactus de drempel te verlagen om de stap naar de verslavingszorg te zetten. “Mensen vragen niet snel hulp bij de verslavingszorg. Zeker een verblijf in de kliniek is een grote stap. Daarom geven we mensen de mogelijkheid alvast een kijkje te nemen op de plek waar ze mogelijk worden opgenomen ”, aldus manager klinieken Harrie Enzerink. Klinische opname is zeker niet de eerste optie binnen de verslavingszorg, maar als het er toch van komt wil Tactus de stap zo klein mogelijk maken. “Vooraf een kijkje op de plek waar de cliënt tijdelijk terecht komt, kan dan wat onzekerheid wegnemen”, aldus Enzerink.

De kliniek in Rekken heeft de primeur; één van de klinieken in Zutphen, locatie Piet Heinstraat 27 volgt binnenkort. Op iets langere termijn volgen meer klinieken.