Levenseindekliniek breidt nascholingsaanbod fors uit

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

16-03-2018

Het Expertisecentrum Euthanasie van de Levenseindekliniek gaat in het hele land nascholingen aanbieden om artsen toe te rusten zelf een euthanasieverzoek op te pakken.

Het centrum biedt dit jaar voor het eerst de module ‘Euthanasie in de praktijk’ aan. Ook kunnen artsen nascholingen volgen over euthanasie bij beginnende en gevorderde dementie. Later dit jaar volgen modules over euthanasie bij psychiatrie, stapeling van ouderdomsaandoeningen en wilsonbekwaamheid. ‘We hebben de afgelopen jaren veel deskundigheid op het gebied van euthanasie opgebouwd’, zegt bestuurder Steven Pleiter. ‘Door het aantal nascholingen in heel het land fors uit te breiden en meer modules aan te bieden, kunnen we die expertise breed delen. We gaan uit van zo’n dertig sessies in 2018.’ De kliniek organiseerde afgelopen jaren al incidenteel cursussen over euthanasie bij dementie.

Aan de ABAN-geaccrediteerde sessies van een dagdeel kunnen steeds maximaal twaalf personen deelnemen. De Levenseindekliniek biedt de modules tegen een zachte prijs aan met financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en de stichting Vrienden van de Levenseindekliniek. De docenten die de modules geven, zijn artsen van de Levenseindekliniek die een training hebben gevolgd bij emeritus hoogleraar huisartsgeneeskunde Theo Voorn.

Het aanbod nascholingen van de Levenseindekliniek
Andere nascholingen van Medisch Contact

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact