Herregistratie basisartsen een jaar uitgesteld

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

30-10-2015

Basisartsen hoeven zich pas op 1 januari 2018 voor de eerste keer te herregistreren in het BIG-register. Dat is een jaar later dan eerst de bedoeling was.

align="">Volgens de KNMG, die over de kwestie heeft overlegd met het ministerie van VWS, is uitstel nodig omdat de scholing nog niet volledig gereed is. Hierdoor hebben artsen zich onvoldoende op de komende herregistratie kunnen voorbereiden.

Om voor herregistratie in aanmerking te komen, zullen basisartsen in vijf jaar tijd 2080 uurwerkervaring moeten hebben opgedaan, dat is gemiddeld 8 uur per week. Alleen werkervaring in de individuele gezondheidszorg en binnen het deskundigheidsgebied van de arts mag meetellen. De KNMG heeft, samen met de LAD en de KAMG, met het ministerie besproken welke werkzaamheden hier precies onder vallen. Het resultaat wordt vastgelegd in het beoordelingskader, dat waarschijnlijk eind dit jaar wordt gepubliceerd.

Een arts die niet aan de werkervaringseisen voldoet, kan periodieke registratie ook behalen door scholing te volgen. Als alles goed gaat kunnen artsen die scholing op 1 januari 2018 hebben afgerond, waarna zij hun herregistratie kunnen krijgen.


Joost Visser


Links:

Bericht KNMG


Lees ook:

Basisartsen opgepast: BIG-herregistratie komt eraan (16 juli 2015)

Nieuwe eisen voor herregistratie (13 mei 2015)Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact