Zilveren Kruis sluit eerste driejarige contract met ZBC-keten DC Klinieken

07-03-2018

Zilveren Kruis en DC Klinieken hebben een contract gesloten voor drie jaar. In het contract worden afspraken gemaakt over het toegankelijker en betaalbaarder maken van de zorg voor patiƫnten binnen de focusgebieden van DC Klinieken als diagnostiek, allergologie, pijnbehandelingen, dermatologie en hiv.

br />Zilveren Kruis sloot onlangs met verschillende ziekenhuizen driejarige contracten maar nog niet eerder met zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Loek Winter, DC Klinieken: “De zorg die ZBC’s leveren heeft dezelfde goede kwaliteit als die van de ziekenhuizen. Patiënten prijzen vooral de kleinschaligheid en persoonlijke setting van ZBC’s. Waar in verschillende ziekenhuizen juist sprake is van minder patiënten, weten steeds meer patiënten ons te vinden. Het is mooi dat Zilveren Kruis ook met ons een meerjarenafspraak wil.”

Win-winsituatie
Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: De driejarige afspraak geeft DC Klinieken en onze verzekerden langdurige zekerheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat er meer tijd is om met elkaar te praten over innovatie en de inhoud van de zorg in plaats van ieder jaar over volume en prijs. Er ontstaat ruimte om de focus te leggen op het maken van inhoudelijke afspraken die een bijdrage leveren aan nog betere en efficiëntere zorg. Een win-win voor alle partijen.”