Loek Winter treedt terug als bestuurder van MC Groep en MC Slotervaart

22-02-2018

Loek Winter is per februari 2018 teruggetreden als bestuurder van MC Groep en van MC Slotervaart. Loek Winter was bestuurder van de ziekenhuizen sinds respectievelijk 2009 en 2014. Hij blijft actief als een van de aandeelhouders. De Raden van Bestuur worden nu gevormd door Willem de Boer en Marja Sleeuwenhoek voor MC Groep en Willem de Boer en Mariska Tichem voor MC Slotervaart.

br />Loek Winter wil door zijn terugtreden meer tijd vrijmaken voor zijn andere activiteiten; onder andere het uitrollen van zorgconcepten in binnen- en buitenland. Als aandeelhouder blijft Loek Winter wel nauw betrokken bij de ziekenhuizen.

Willem de Boer: ‘We gaan een inspirerend bestuurder missen. Loek Winter was vanaf het begin van de overname van het ziekenhuis de drijvende kracht achter een andere benadering van de curatieve zorg. Nu de aanpak vastere vormen aanneemt en verder ontwikkeld kan worden, is voor Loek het moment gekomen een andere weg in te slaan. Hij is een zorgondernemer in hart en nieren. De keuze om zich meer toe te leggen op het verder ontwikkelen van zorgconcepten in Nederland en in het buitenland is daarom een begrijpelijke.’