Voorzitter rvt Amphia wil meer geld voor bestuurders

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

11-11-2015

Voorzitter André Goeddée van de raad van toezicht van het Amphia Ziekenhuis vindt dat er in de Wet normering topinkomens een uitzondering moet worden gemaakt voor bestuurders van ziekenhuizen, ‘zoals deze ook voor unieke talenten in andere sectoren is gecreëerd’. Hij roept andere raden van toezicht op gezamenlijk een beroep te doen op de minister van VWS.

align="">Dat blijkt uit een brief die hij schreef aan zijn collega-voorzitters van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ, een groep van 27 ziekenhuizen) en die is uitgelekt naar Omroep Brabant.

In de brief die op de website van Omroep Brabant is te zien, schrijft hij dat het toezichthouders bijzonder moeilijk wordt gemaakt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij met hun functie hebben aanvaard, waar te maken. Ook schrijft hij dat niemand gemotiveerd raakt van het inleveren van een deel van zijn salaris en dat eventuele kandidaten voor een positie in de raad van bestuur, in het bijzonder medisch specialisten, gaan kijken naar vergelijkbare functies met hoger salaris en meestal minder verantwoordelijkheid.

Bestuurders in de (semi)publieke sector mogen volgens de Wet normering topinkomens niet meer verdienen dan het ministerssalaris. In 2015 is het maximumjaarsalaris 178.000 euro. Eerder was de norm nog 130 procent van het ministerssalaris.

Simone Paauw

@SPaauw

Omroep Brabant: 'Juist méér salaris voor ziekenhuisdirecteuren', vindt baas Amphia Ziekenhuis

 

18-06-2014   Arts als parttimebestuurder is win-win
16-07-2013   Inkomens specialisten niet onder topinkomensnorm
08-01-2013   Veel artsen onder semipublieke grootverdieners

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact