Nieuwe directie voor Kliniek ViaSana

16-02-2018

Orthopedisch centrum ViaSana verwelkomt twee nieuwe directieleden: Ronald van Heerwaarden, specialist op het gebied van beenstandscorrecties en gewrichtsparende chirurgie, vervult voortaan de rol van medisch directeur. Hij neemt daarmee de rol van Klaas van der Heijden over. Paul Kruijsen neemt het stokje over van Johan de Bruin als algemeen directeur.

br /> Johan de Bruin gaat met pensioen, maar blijft ViaSana op de achtergrond ondersteunen met zijn ervaring en expertise als bestuurslid. Na zijn studie fysiotherapie verrijkte opvolger Paul Kruijsen zijn kennis met diverse bedrijfskundige opleidingen en bekleedde achtereenvolgens meerdere managementfuncties, waaronder die van managing director bij Össur (marktleider in niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen). Kruijsen volgde de ontwikkeling van ViaSana vanaf het prille begin vol belangstelling: “Johan is gestart als pionier en heeft ViaSana vanaf de grond opgebouwd. Onder zijn leiding is de kliniek uitgegroeid tot een gerenommeerd orthopedisch centrum met een zeer sterk fundament en een geweldig imago. Ik heb veel bewondering voor wat Johan heeft bereikt: ViaSana is een echt succesverhaal. Ik zie het als een mooie uitdaging om samen met het team op dit fundament voort te bouwen.”

Bekend gezicht
Ronald van Heerwaarden geniet landelijke en internationale bekendheid als specialist in beenstandscorrecties en gewrichtsparende chirurgie. Ook binnen ViaSana zelf is hij een bekend gezicht: Van Heerwaarden is sinds 2016 aan de kliniek verbonden als orthopedisch chirurg. Deze functie blijft hij vervullen naast zijn rol als medisch directeur. Een rol die hij met veel vertrouwen op zich neemt: “Ook ik heb veel waardering voor de wijze waarop Johan en Klaas ViaSana hebben opgebouwd. De kliniek is enorm gegroeid, heeft een uitstekende naam en een team waarvoor ik in sta. Het is mijn ambitie om het goede te continueren en hierop verder te bouwen. De patiënt stond en staat altijd centraal bij ViaSana en dat gaat niet veranderen. Wij werken uitsluitend met medisch specialisten die snel met elkaar kunnen schakelen om het beste resultaat te bereiken.
Dat maakt ViaSana echt uniek. Het niveau lag hier altijd al hoog en dat wil ik vasthouden, onder meer door te blijven investeren in innovatie en het behouden en aantrekken van goed personeel.”

Over ViaSana
Orthopedisch centrum ViaSana levert verzekerde zorg en is volledig gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van bewegings- en pijnklachten. De specialisten van ViaSana behandelen patiënten van alle leeftijden bij aandoeningen aan de knie, heup, rug- en wervelkolom, schouder en arm, voet en enkel. Als één van de grootste orthopedische ZBC's van Nederland is ViaSana constant op zoek naar de beste zorg voor haar patiënten, met als belangrijkste doel hun kwaliteit van leven terug te geven.