Diakonessenhuis investeert miljoenen in renovatie

09-02-2018

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn heeft vandaag een financiering afgesloten voor 75 miljoen euro. Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis de komende vier tot vijf jaar in totaal voor 185 miljoen euro. De financiering van €75 miljoen wordt besteed aan renovaties en nieuwbouw, voornamelijk op de locatie Utrecht. Daar was al een deel gerenoveerd, het overige deel volgt nu. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis gewoon open en goed bereikbaar voor zowel openbaar als eigen vervoer.

br />Nog dit jaar vernieuwt het ziekenhuis een van de negen operatiekamers in Utrecht en opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&Kind, een nieuwe parkeergarage en overige poliklinieken en kantoorruimten. De renovatie is steeds in een ander deel van het ziekenhuis, waardoor alle afdelingen gewoon open kunnen blijven.

De eigen middelen gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie locaties.

John Taks, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij zijn heel blij om komende jaren te investeren in het ziekenhuis dat we al bijna 175 jaar zijn voor de stad en regio Utrecht. We hebben al een lange geschiedenis met generaties van families patiënten en medewerkers. We blijven ons vernieuwen en innoveren en hebben ook een mooie toekomst samen, waarin we het Diakonessenhuis Dichtbij blijven voor jong en oud”.

De financiering van 75 miljoen euro wordt verstrekt door de Rabobank en de BNG Bank. 

Het Diakonessenhuis heeft drie locaties. Op alle drie vinden renovaties en investeringen plaats. Op de locatie Utrecht vindt acute en complexe zorg voor stad en streek plaats: spoedeisende hulp, een OK-complex, intensive care, eerste hart hulp en diagnostiek. In Zeist is de niet spoedeisende, laag-complexe zorg: planbare chirurgie zoals liesbreuken, geriatrie en chronische zorg. In Doorn zijn de poliklinische voorzieningen, zoals radiologie.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn
Het Diakonessenhuis is al bijna 175 jaar hét stad- en streekziekenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn. Ruim 2700 medewerkers, onder wie ruim 200 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen, is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 396.000 mensen de poliklinieken, worden ongeveer 23.250 patiënten voor een of meerdere dagen opgenomen en vinden er ongeveer 23.900 dagverplegingen plaats.