Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Adelante

01-02-2018

De heer H.W.M. (Henri) Plagge, arts M&G, is per 1 mei 2018 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante. Hij volgt dhr. J. (Jack) Thiadens op, die als interim bestuurder dan gedurende 9 maanden deze functie heeft vervuld.

br />Henri Plagge (1963) is aan de Universiteit van Maastricht afgestudeerd als arts en heeft zich nadien in Leiden gespecialiseerd als sociaal geneeskundige (arts maatschappij en gezondheid). Na zijn afstuderen in 1986 is hij werkzaam geweest bij verschillende organisaties in de gezondheidszorg als staf arts, medisch adviseur en in diverse (management) functies. Vanaf 1 november 2003 is hij als bestuurder werkzaam. Eerst als directeur/bestuurder van de Plaatse, vervolgens na een fusie, als voorzitter Raad van Bestuur van de stichting Lunet zorg en vanaf september 2010 als voorzitter Raad van Bestuur van de Zorgboog. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties als bestuurslid, toezichthouder en opleider. Henri Plagge woont al meer dan dertig jaar in Zuid-Limburg.

“Met Henri Plagge halen we een zeer ervaren bestuurder in huis” aldus dr. Rob van ’t Hullenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht.” We zijn daarom zeer verheugd hem te hebben kunnen benoemen”.