Catharina Ziekenhuis voor 10e jaar uitgeroepen tot topwerkgever

01-02-2018

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is voor het 10de jaar op rij gecertificeerd als Top Employer. Dat maakte het Top Employer Institute donderdag 1 februari bekend. Het instituut analyseert jaarlijks het personeelsbeleid van een groot aantal Nederlandse werkgevers op meer dan 600 HR-onderdelen. “Zo bijzonder dat we voor het tiende jaar op rij zijn uitgeroepen tot topwerkgever. Dat zegt alles over het arbeidsklimaat in dit gedreven ziekenhuis”, aldus een trotse manager Marlies Dokter van de afdeling HRM.

br />Om de titel ‘Top Employer’ te mogen dragen moet het ziekenhuis voldoen aan veel verschillende criteria. Een onafhankelijk onderzoek van het Top Employer Institute heeft aangetoond dat het ziekenhuis beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Het onderzoek richt zich onder meer op onderwerpen als talentstrategie, leren & ontwikkelen, onboarding, leiderschapsontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur.

Nieuw talent
Als ‘Topwerkgever’ scoort het Catharina Ziekenhuis al jaren het hoogst op het topic ‘Learning & Development’. Dat weerspiegelt zich in de uitgebreide leer- en doorgroeimogelijkheden die het ziekenhuis aan haar medewerkers biedt. Dokter: “We hebben de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers in dit ziekenhuis hoog in het vaandel. Daarmee onderscheiden we ons op de arbeidsmarkt, waardoor we huidige medewerkers behouden en nieuw talent aan ons binden.”