Cao-app Ziekenhuizen nog aantrekkelijker en eenvoudiger

29-01-2018

De nieuwe app Cao Ziekenhuizen maakt het voor werkgevers en medewerkers van de algemene ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen nog gemakkelijker om snel inzicht in cao-afspraken te hebben. Deze ‘cao-app’ is interactiever en ziet er aantrekkelijker uit. Vanuit de veelgestelde vragen en drie rekentools klikt een gebruiker nu meteen door naar het juiste cao-artikel, zoals over ziekte of vakantiedagen. De app is een initiatief van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ).

br />Tjitte Alkema, voorzitter StAZ en manager Arbeid & Opleiding van de NVZ: ‘De vorige ‘cao-app’ is maar liefst 17.000 keer gedownload. Wij hebben als eerste in de zorg zo’n app als service aangeboden aan de ruim 200.000 medewerkers in de branche. Met deze vernieuwde app brengen we de huidige cao nog dichterbij werkgevers en medewerkers. Cao-afspraken zijn heel belangrijk voor het werk van de medewerkers en voor de organisatie.’

Elise Merlijn, vicevoorzitter StAZ en bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De app informeert medewerkers en organisaties toegankelijk over cao-afspraken, zoals over het Generatiebeleid. Dat beoogt oudere medewerkers langer voor de branche te behouden, en de instroom van nieuwe jonge medewerkers en de doorstroom te bevorderen.’

Drie rekentools
Met de drie rekentools kunnen medewerkers hun feestdaguren, Persoonlijk Levensfasebudget (PLB) en Onregelmatigheidstoeslag (ORT) berekenen. De salaristabellen staan ook in de app. De huidige Cao Ziekenhuizen loopt van 1 januari 2017 tot 1 april 2019.

Agenda en relevante links
Verder bevat de app een vernieuwde agenda met feestdagen, voor de branche belangrijke data en links naar onder andere de arbocatalogus of informatie over het pensioen. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Over de StAZ
In de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) werken werkgevers- en werknemersorganisaties in de ziekenhuisbranche samen op het gebied van arbeidsmarktbeleid, arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen. De StAZ streeft naar een aantrekkelijke ziekenhuisbranche met wendbare en weerbare medewerkers en organisaties.