Ronald Schmidt nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Dianet

10-01-2018

Per 1 januari 2018 is drs. R. (Ronald) Schmidt (1970) benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet. Hij volgt daarmee prof. dr. R.H.J.M. Gradus (1962) op. Schmidt was al lid van de Raad van Toezicht van het expertisecentrum voor dialysezorg. In zijn hoofdfunctie is Ronald Schmidt lid van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cordaan. Sinds december 2017 is hij daarnaast bestuurslid van Actiz, de brancheorganisatie voor de ouderenzorg.

br />Affiniteit chronische patiënt
Schmidt koos na zijn studie geneeskunde voor de ouderenzorg en begon zijn carrière als verpleeghuisarts. “Daar kom je in beeld bij mensen op het moment dat iemand het meest kwetsbaar is. Je werkt langer met patiënten samen en dat spreekt mij aan.” Schmidt heeft affiniteit met het werken met mensen met een chronische ziekte en voelt daarbij een enorme verantwoordelijkheid. “Je kunt zoveel impact op iemands leven hebben.”

Onderscheidende organisatie
Schmidt ziet Dianet als een onderscheidende organisatie die haar tijd altijd al vooruit is geweest, door er voor te zorgen dat dialysepatiënten een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Schmidt maakt sinds 2015 deel uit van de Raad van Toezicht van Dianet.

Terugtreden prof. R.H.J.M.(Raymond) Gradus
De voormalige voorzitter treedt terug omdat hij een andere functie heeft aanvaard die zich slecht laat combineren met zijn werkzaamheden voor Dianet. De Rijksministerraad heeft Gradus per 1 juli 2017 benoemd tot voorzitter van de drie Colleges financieel toezicht (Cft): het Cft Bonaire, Sint Eustatius en Saba, het Cft Curaçao en Sint Maarten en het College Aruba financieel toezicht. Gradus was sinds november 2011 lid van de Raad van Toezicht van Dianet en sinds 2015 voorzitter. Daarnaast is hij hoogleraar bestuur en economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dianet bedankt Raymond Gradus voor zijn energieke inzet, expertise en kundig voorzitterschap en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie. Eind januari nemen twee nieuwe leden zitting in de Raad van Toezicht. Het persbericht daarover volgt.