Kliniek annuleert afspraken na gijzeling arts

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

22-12-2017

De Rotterdamse pols- en handkliniek Xpert Clinic annuleerde vandaag behandelingen en afspraken vanwege de gijzeling van een van de artsen donderdagmiddag.

Het veertigjarige slachtoffer werd in de kliniek vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Een van haar collega’s belde 112, waarna de politie met een speciale interventie-eenheid uitrukte en het gehele pand ontruimde. Het gebied rondom de kliniek was nog uren na het incident afgesloten en ook vandaag werden nog afspraken geannuleerd.

De arts verloor haar bewustzijn tijdens de gijzeling en werd voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De dader was verdwenen toen de arts bijkwam en is nog steeds voortvluchtig. Het gaat om een blanke man, met kort, dun, donker, stekelig haar, vertelde de gegijzelde dokter vandaag aan de rechercheurs. De politie is nu bezig met het bekijken van alle camerabeelden om een specifieker signalement op te stellen. Het motief van de dader is onbekend, volgens de politie kende dader en de gegijzelde elkaar niet.

Gister meldde Medisch Contact dat de gijzeling in de Velthuis kliniek plaatsvond. Dit klopt niet. De gijzeling vond plaats in de Xpert Clinic dat in hetzelfde gebouw is gehuisvest als de Velthuis kliniek.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact