Tekort kinderoncologen in Radboudumc

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

01-06-2015

Volgens de regionale krant is er sinds januari een tekort aan kinderoncologen in het Radboudumc. Nieuwe patiënten worden doorverwezen naar Utrecht, Rotterdam...

align="">Volgens de regionale krant is er sinds januari een tekort aan kinderoncologen in het Radboudumc. Nieuwe patiënten worden doorverwezen naar Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Het Radboudumc heeft de krapte doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tijdens een eerder gepland inspectiebezoek waren er geen opmerkingen over de kwaliteit van zorg, volgens de woordvoerder.

Volgens de krant is het tekort ontstaan door de aanzuigende werking van het nieuwe gespecialiseerde Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Enkele artsen hebben inderdaad een andere baan gevonden, maar er was ook sprake van ziekte, volgens de woordvoerder. Inmiddels is de afdeling weer in opbouw. Inmiddels is het artsenteam weer bijna op volle sterkte. Er zijn al artsen aangenomen en in augustus begint er een nieuwe arts.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is vorig jaar van start gegaan. Het centrum is begonnen op een afdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, in afwachting van de nieuwbouw. Er was veel discussie over de oprichting van dit centrum, maar uiteindelijk zijn de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Zorgverzekeraars Nederland overeengekomen dat de complexe oncologische zorg in het nieuwe centrum zal plaatsvinden. De minder complexe oncologische zorg wordt gedaan door een aantal umc’s en niet-academische ziekenhuizen.

Heleen Croonen @heleencroonen


Het bericht in de Gelderlander


Lees ook

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact