UMCG-kinderartsen springen weekje bij in Emmen

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

11-12-2017

De kinderafdeling en de afdeling Verloskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn deze week toch nog open. Twee kinderartsen van het UMCG springen een week bij.

Naast de twee kinderartsen van het UMCG worden ook kinderartsen ingezet van vestigingen in Stadskanaal en Hoogeveen van de Treant Zorggroep. Maar als het niet lukt binnen een week kinderartsen te vinden, is het alsnog noodzakelijk de afdelingen te sluiten per 18 december, zo meldt Treant. De polikliniek Kindergeneeskunde is wel ‘gereduceerd’.

Vorige week werd bekend dat de afdelingen moesten sluiten vanwege een tekort aan kinderartsen. Dit werd veroorzaakt doordat een waarnemend kinderarts een andere baan had gevonden en een andere kinderarts met pensioen was gegaan. De drie overgebleven kinderartsen zouden zich hebben ziekgemeld.

Het tekort aan kinderartsen speelt al langere tijd, maar werd nu dusdanig nijpend dat er geen veilige en kwalitatief goede zorg kon worden geleverd, zo meldde de Treant Zorggroep, waarvan het Scheper Ziekenhuis deel uitmaakt. Na sluiting van de afdeling moeten patiënten naar de vestigingen in Hoogeveen of Stadskanaal op ongeveer dertig tot veertig minuten reisafstand van Emmen.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact