Nieuwe abortuskliniek Roermond koopt CASA Rotterdam

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

08-12-2017

De nieuwe abortuskliniek Gynaikon Klinieken uit Roermond neemt de wegens faillissement gesloten kliniek in Rotterdam over.

Het contract voor de overname wordt vandaag getekend. ‘Ze gaan eind volgende week weer open, denk ik, als vergunning tijdig rondkomt’, laat curator Marc Udink weten. Gynaikon Klinieken uit Roermond is een initiatief van Gabie Raven, die tot 1 januari 2017 als abortusarts werkzaam was bij CASA in Maastricht. Vanwege het faillissement van CASA en de sluiting afgelopen dinsdag van de klinieken in Maastricht, Rotterdam en Amsterdam is de nieuwe abortuskliniek in Roermond op dringend verzoek van het ministerie van VWS deze week bijna een maand eerder opengegaan.

Tot vorige week was er nog sprake van een mogelijke doorstart van de drie grootstedelijke klinieken. Er zijn overnamekandidaten voor Amsterdam, maar dat gaat langer duren omdat de verhuurder de huur van de vestiging heeft opgezegd, aldus Udink. Voor Maastricht hebben zich nog geen kandidaten gemeld. Udink: ‘Maastricht is een zorgenkindje. Daar heeft helemaal niemand op geboden. Dat komt door de nieuwe kliniek in Roermond en in België en Duitsland is ook genoeg aanbod.’ Afgelopen maanden sloten al de CASA-vestigingen in Den Haag, Leiden, Goes en Houten. De inventaris hiervan wordt binnenkort geveild.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact