Benoeming Fimke Wiersma tot manager Havenpolikliniek

07-12-2017

Fimke Wiersma (45) is de nieuwe manager van de Havenpolikliniek. De bestuurders van de samenwerkende ziekenhuizen in de Havenpolikliniek hebben haar vorige week in deze nieuwe functie benoemd. Fimke Wiersma is nu zorgmanager bij het Maasstad Ziekenhuis en programmamanager ZiZo, de organisatie die verantwoordelijk was voor de invoering van het nieuwe elektronische patiëntendossier (HiX) bij de vier ziekenhuizen van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Daarvoor was zij stafmedewerker van de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis.

br />Fimke: “Ik vind het leuk en uitdagend om mijn kennis en ervaring in de regio Rotterdam, ook op het gebied van samenwerking tussen meerdere ziekenhuizen, in te zetten voor deze nieuwe functie. De Havenpolikliniek is uniek en houdt de toegang tot poliklinische zorg voor patiënten in het centrum van de stad open. De medewerkers staan voor goede zorg met persoonlijke aandacht en dat moeten we vooral vasthouden. De combinatie van aanpakken in de overgangsfase en gelijktijdig samen werken aan de strategie voor de Havenpolikliniek in de toekomst spreekt mij aan. Ik begin dan ook vol enthousiasme aan deze unieke en innovatieve samenwerking en kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten.”

Fimke Wiersma neemt enerzijds de rol van manager Havenpolikliniek op zich in de overgangsfase en anderzijds de rol van programmamanager Haven 2.0, waarbij de samenwerkende ziekenhuizen samen onderzoeken hoe zij de Havenpolikliniek in de toekomst verder vorm willen gaan geven.