Revalidatieketen OCA neemt de patiëntenzorg van failliet Ciran Almere over

07-12-2017

Revalidatieketen OCA heeft op 1 december jl. de zorg overgenomen van de patiënten van de revalidatieinstelling Ciran Almere. Ciran Almere maakt deel uit van het landelijk netwerk van Ciran, dat in financieel zwaar weer zit.

br />OCA, met 21 vestigingen een van de grootste revalidatie-instellingen in ons land, wil uit oogpunt van de zorgplicht snel oplossingen bieden voor patiënten die behandeling nodig hebben. OCA is een Instelling voor medisch specialistische zorg en is gespecialiseerd in mensen met chronische pijn en klachten ten gevolge van kanker.

‘We zien de zorgovername van Ciran als een kans om onze wetenschappelijk onderbouwde manier van behandelen verder uit te bouwen in Almere, naast ons reeds bestaande centrum in Almere. stelt Hermine van Schaik, directeur van OCA. De keten scoort op Zorgkaart Nederland een 8,8 voor de kwaliteit van de behandelingen.

Van Schaik: ‘We nodigen alle patiënten van het centrum Ciran Almere in het centrum uit om met ons om de tafel te zitten. In een persoonlijk gesprek brengen we de nog benodigde zorg in kaart en leggen onze manier van werken uit.’

Bij veel instellingen zijn lange wachtlijsten. Door onze schaalgrootte en efficiente aanpak, krijgen patiënten binnen drie werkdagen al de eerste afspraak.

Het centrum Ciran Almere telt 400 patiënten.