Zorg goed voor je ogen - gratis vuurwerkbrillen

07-12-2017

Voor de meeste mensen is oud en nieuw een feestelijke gebeurtenis. Toch zijn er ook ieder jaar weer slachtoffers van vuurwerk, die noodgedwongen een bezoekje moeten brengen aan het ziekenhuis. Eén van de meest voorkomende verwondingen is oogletsel. Vaak is dit oogletsel nog te genezen, maar soms ook niet.

br />Gratis vuurwerkbrillen
Voor de beste bescherming van uw ogen (of de ogen van uw kind), kunt u beter geen vuurwerk af steken. Wanneer u toch graag vuurwerk af wilt steken, zet dan een vuurwerkbril op. De vuurwerkbril sluit goed aan op het gezicht. Op deze manier kan het vuurwerk onmogelijk nog uw ogen bereiken.

Ook dit jaar deelt de polikliniek Oogheelkunde daarom weer gratis vuurwerkbrillen uit aan patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. De brillen zijn gesponsord door Ergra Low Vision en Ursapharm Benelux BV. Dit zijn leveranciers van innovatieve en kwalitatieve producten voor oogheelkundig specialisten en patiënten. Magic Vuurwerk uit Gorredijk heeft de brillen tegen kostprijs geleverd.

De actie loopt tot 31 december en geldt zolang de voorraad strekt. De brillen zijn af te halen bij de polikliniek Oogheelkunde. Er geldt een maximum van 2 brillen per persoon.