Diakonessenhuis langer onder verscherpt toezicht

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

02-06-2015

Het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn blijft nog een half jaar langer onder verscherpt toezicht. Dat meldt de IGZ die constateert dat het ziekenhuis niet genoeg vooruitgang boekt op bepaalde onderdelen, waardoor de kwaliteit en veiligheid van de zorg in de locatie Zeist niet is geborgd.

align="">Zo concludeert de IGZ dat het de raad van bestuur nog niet is gelukt om de calamiteitenprocedure te verbeteren. Daardoor is het ziekenhuis onvoldoende in staat om te leren van ongewenste uitkomsten van zorg. Er is bijvoorbeeld nog geen goede meldprocedure, die in lijn is met de wet, en er is nog geen goede werkwijze voor calamiteitenonderzoek. De IGZ vindt dat het Diakonessenhuis wél vooruitgang heeft geboekt in het verbeteren van de cultuur en bestuurbaarheid van het ziekenhuis, maar zegt ook dat de bestendiging van de cultuurverbetering aandacht nodig heeft.

Het Diakonessenhuis staat sinds eind december onder verscherpt toezicht van de IGZ, omdat er weinig terechtkwam van het vorig jaar zomer opgestelde plan om de samenwerking tussen de raad van bestuur en een deel van de medisch specialisten te verbeteren. Begin mei 2014 had de raad van bestuur de IGZ over het conflict geïnformeerd.

Simone Paauw

IGZ: Verscherpt toezicht Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn verlengd 

Lees ook:

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact