Bestuurder OLVG benoemd als voorzitter Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen

04-12-2017

Hans van der Schoot is door de ledenvergadering van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij zal de taken van de huidige voorzitter Marjanne Sint per 1 april 2018 overnemen.

br />De STZ is zeer verheugd met de benoeming van Van der Schoot. Zijn jarenlange bestuurlijke ervaring in combinatie met zijn medische achtergrond als gynaecoloog en zijn directe betrokkenheid bij de ziekenhuiszorg zijn een aanwinst voor STZ.

Als zorgbestuurder heeft Van der Schoot ruime ervaring in diverse landelijke netwerken. Hij was eerder bestuurslid STZ en bestuurslid NVZ. Sinds 2005 is Hans van der Schoot bestuursvoorzitter, aanvankelijk van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en vanaf 2013 van OLVG, het grootste opleidingsziekenhuis van Nederland. OLVG is een van de 26 STZ-ziekenhuizen en biedt jaarlijks zorg aan meer dan 500.000 patiënten.

Hans van der Schoot: ‘Ik ben zeer verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van STZ-ziekenhuizen in Nederland. Ik heb de overtuiging dat in een sterk veranderend zorglandschap met name de STZ ziekenhuizen garant zullen staan voor een breed palet aan 24/7 zorg.

In de loop van 2018 zal Van der Schoot zijn taken in de raad van bestuur van OLVG afbouwen.