OLVG behandelde in 2016 meeste patiënten

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

21-11-2017

Het OLVG behandelde in 2016 214 duizend patiënten, het grootste aantal van alle Nederlandse ziekenhuizen. Dat blijkt uit cijfers die Vektis Intelligence vandaag publiceert.

In vergelijking met voorgaande jaren is de lijst behoorlijk veranderd, merkt Vektis op. ‘Deze bestaat in 2016 volledig uit ziekenhuizen die de afgelopen jaren gefuseerd zijn. Ziekenhuizen worden door fusies steeds groter en behandelen daardoor ook meer patiënten.’

In 2013 werd de lijst aangevoerd door het Amphia Ziekenhuis, het Antonius Ziekenhuis en Erasmus MC. OLVG kwam in de top vijf niet voor. Maar in 2014 fuseerde het OLVG en het Lucas Andreas Ziekenhuis tot OLVG, Oost en West.

In 2016 werden 7,2 miljoen mensen behandeld in een ziekenhuis. Vektis bracht ook in kaart in welke gemeenten de meeste patiënten medisch specialistische zorg ontvingen. Met 49 procent heeft de Limburgse gemeente Maasgouw het hoogste en met 34 procent Vlieland het laagste percentage inwoners dat behandeld is in een ziekenhuis. In 2016 bedroegen de totale kosten van de medisch specialistische zorg 21,96 miljard euro.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact