Verzekeringsarts wil weg bij UWV

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

13-11-2017

30 procent van de verzekeringsartsen die bij UWV werken, zou die organisatie willen verlaten. Zij zouden dan bij een nieuw bedrijf willen werken, waarbij ze ingehuurd kunnen worden door UWV.

Dat blijkt uit een enquête onder ‘honderden’ leden van de vakvereniging van UWV-verzekeringsartsen Novag, waarover dagblad Trouw bericht. In het bericht noemt Novag-voorzitter Wim van Pelt het aantal leden dat op zou willen stappen ‘een substantieel deel’. Hij noemt ze mensen die een vast contract hebben en die bereid zijn nogal wat op te geven. Het zou de UWV-artsen meer regie over hun eigen werkwijze opleveren. Van Pelt stelt in het bericht dat de druk vanuit de UWV-leiding op de verzekeringsartsen om sneller te werken en meer mensen medisch te keuren hoog is. Daarbij zou van de artsen worden verwacht dat zij keuringen doen op basis van papieren.

Van Pelt bevestigt de berichtgeving in Trouw, maar wil verder geen commentaar geven. De leden van de vakvereniging moeten volgens hem eerst nog op de hoogte worden gebracht.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact