Henk Kamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZGT

01-11-2017

De Raad van Toezicht van ZGT (Ziekenhuis Groep Twente) krijgt Henk Kamp per 1 november 2017 als nieuwe voorzitter. Hij volgt Paul te Riele op die in juli 2017 is afgetreden. Henk Kamp was minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte II. Omdat hij niet teruggekeerd is als minister, kan hij nu deze nieuwe taak op zich nemen. “Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?”, zegt Henk Kamp.

br />ZGT is blij met de nieuwe voorzitter die een groot netwerk en veel bestuurlijke ervaring met zich meebrengt. “Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de Raad van Toezicht weer op volle sterkte is. Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT”, aldus Ton Ruikes, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Henk Kamp, geboren in 1952 in Hengelo (Overijssel), was sinds 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister van achtereenvolgens Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken. Tussentijds bereidde hij gedurende twee jaar de bestuurlijke hervorming in Caribisch Nederland voor. In 2012 was hij verkenner en aansluitend informateur samen met Wouter Bos. Eerder was Henk Kamp fiscaal rechercheur, wethouder in Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland. Henk Kamp is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en woont in Diepenheim.