Amerpoort, School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg openen drie dagbestedingen

27-10-2017

Donderdagmiddag 26 oktober zijn drie dagbestedingen van Amerpoort (LeOn, Atelier De Nieuwe Stempel en Lokaal 010) in de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort aan de Leusderweg feestelijk geopend. Daniel Wyes, cliënt bij een van de dagbestedingen, reed symbolisch in zijn rolstoel door een versierde deur van papier. En directeur van de scholen, Marian Hoogebeen, overhandigde officieel een mbo-studentenpas aan de trotse cliënten van de drie dagbestedingen.

br />“Je kunt echt met de cliënten lachen. Als je langs een van de lokalen loopt, dan zwaaien ze vaak naar je. Dat is ontzettend leuk”, zeggen twee studenten MBO-Verpleegkundige enthousiast. Ook de familie van cliënten is blij met de dagbestedingen. “Ik ben ontzettend blij dat Elise (20 jaar) haar plek gevonden heeft bij Lokaal 010. Elise is vrolijk en heeft veel energie. Daarom past deze levendige plek met leeftijdsgenoten goed bij haar. Anders dan in een verzorgingstehuis met oudere mensen. Hier kan zij zich blijven ontwikkelen. Want niemand is ooit uitgeleerd, toch?”, zegt Martijn Schriever, vader van Elise.

Hier kan geen lesboek tegenop
Amerpoort cliënten en medewerkers en mbo-studenten en docenten werken samen en leren van elkaar. Het wederzijds contact zorgt voor een leerproces waar geen lesboek tegenop kan. De dagbestedingen zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen Amerpoort en de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort.

Dagbestedingen
Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort. MBO Amersfoort draagt hier graag aan bij vanuit de visie dat je het meeste leert in de praktijk. Dit heeft geleid tot de drie bijzondere dagbestedingen aan de Leusderweg in Amersfoort. Lokaal 010 is een jonge en dynamische dagbestedingsgroep voor jong volwassenen met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking (EVMB). Atelier De Nieuwe Stempel is een werkplek waar jongeren met een matig tot lichte beperking dagelijks producten drukken en verkopen. En cursisten met een beperking leren en ontwikkelen zich twee dagen per week bij LeOn. Elke dinsdag hebben zij samen met mbo-studenten les.