Ziekenhuis broedplaats voor liefdesaffaires

27-08-2013

De tv-series als Charlie en Grey’s Anatomy zitten niet ver naast de werkelijkheid: volgens zorgmedewerkers zijn ziekenhuizen en verpleeghuizen goede plekken om een nieuwe partner te vinden.

div>Dit meldt Gezondheidszorgbanen.nl na onderzoek. De vacaturewebsite voor zorgprofessionals  vroeg de zorgmedewerkers hoe zij denken over relaties op de werkvloer. Maar liefst tweederde geeft aan hier geen enkel probleem mee te hebben, als het werk maar niet onder lijdt.

 
‘Vrijen in de linnenkamer’
Uit eerder onderzoek blijkt dat bijna de helft van de verliefde collega’s zegt dat hun relatie ontstond door veel en intensief met elkaar samen te werken. Vooral de linnenkamer en werkkast zijn plekken waar verpleegkundigen wel eens vrijende collega’s aantreffen.
 
Gelukkig getrouwd
Een relatie tussen de medische collega’s is niet automatisch gedoemd te mislukken. Veel zorgmedewerkers zijn al jaren gelukkig getrouwd met hun voormalige collega. In de VS zijn verpleegkundigen zelfs zo in trek, dat er speciale datingsites zijn opgericht waar je in contact kunt komen met single verpleegkundigen. Eén van die websites is nursedating.org