Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • VGZ wacht op akkoord van 500 huisartsen

  06-01-2015 - Van de ongeveer 2150 huisartsen aan wie VGZ een contract heeft voorgelegd, hebben er zo’n 500 nog niet getekend. Bij andere verzekeraars loopt de contractering naar eigen zeggen probleemloos. Lees het hele artikel »

 • Specialisten Sionsberg steunen toekomstplan

  05-01-2015 - De medisch specialisten van De Sionsberg kunnen zich vinden in de plannen van ZuidOostZorg, de DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland (CCN). ‘Met de laatste twee hebben wij de afgelopen tijd intensief gesproken’, zegt stafvoorzitter Jan Leendert Brouwer. Lees het hele artikel »

 • CareToGo opent vestiging voor truckers

  03-12-2014 - Na de veelbesproken vestiging op station Den Haag Centraal komt er een tweede vestiging van CareToGo, die vooral gericht zal zijn op vrachtwagenchauffeurs. De inloopkliniek voor huisartsenzorg komt bij Truckstop Nobis in Asten, vertelt CareToGo-oprichter Henk Goldschmidt  in een bericht op de website Transport Online. Lees het hele artikel »

 • Verpleegkundige kaart functioneren arts moeilijk aan

  03-12-2014 - De helft van de verpleegkundigen in algemene en academische ziekenhuizen heeft het afgelopen jaar ervaren of vermoed dat een of meerdere collega’s disfunctioneerden. 11 procent van de verpleegkundigen geeft aan dat het om het (vermeend) disfunctioneren van een medisch specialist gaat. Lees het hele artikel »

 • Schippers: tuchtrecht ook geldig na het werk

  03-12-2014 - Het tuchtrecht moet ook van toepassing zijn op handelingen die BIG-geregistreerden niet in de hoedanigheid van geregistreerde verrichten. Het gaat daarbij om handelen of nalaten dat een beroepsbeoefenaar niet betaamt, zoals een zedendelict. Dat schrijft minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer waarin ze een aantal wijzigingen van de wet BIG en het tuchtrecht voorstelt. Lees het hele artikel »

 • Ontslag voor alle medewerkers failliet De Sionsberg

  26-11-2014 - Zorggroep Pasana, waar het ziekenhuis De Sionsberg en diverse vormen van ouderenzorg onder vallen, vraagt vandaag faillissement aan voor de gehele zorggroep. Volgens Pasana gebeurt dit omdat De Sionsberg niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Een doorstart van de ouderenzorg wordt nu voorbereid, maar de voorgenomen fusie van De Sionsberg met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat niet door. Lees het hele artikel »

 • Zelfstandig huisarts werkt 60 uur per fte

  25-11-2014 - Zelfstandig gevestigde huisartsen werken gemiddeld 60,5 uur per fte. Bij de vrouwen is dat zelfs nog wat meer: 63,3 uur, tegen 59,1 voor mannen. Dat blijkt uit een sms-onderzoek van het Nivel in opdracht van het Capaciteitsorgaan. Lees het hele artikel »

 • Nieuw bestuur specialistenfederatie bekend

  20-11-2014 - De zeven bestuursleden van de nieuwe Federatie Medisch Specialisten in oprichting zijn bekend. Dat meldt de Orde van Medisch Specialisten op haar website. Lees het hele artikel »

 • Gynaecologen willen betere opvang na belastende ervaring

  19-11-2014 - Ook als ze het zelf niet nodig hebben, vindt 86 procent van de gynaecologen en aiossen gynaecologie het noodzakelijk dat de opvang na een ingrijpende gebeurtenis op het werk een cultuurverandering ondergaat. 60 procent van hen vindt de huidige opvang niet goed. Dat blijkt uit een onderzoek door onder meer gynaecoloog Mariëlle van Pampus van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam onder leden van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Aan het onderzoek namen 683 mensen deel, onder wie 184 aiossen en 442 gynaecologen. Lees het hele artikel »

 • Toelatingsprocedure buitenlandse artsen moet efficiënter

  19-11-2014 - De toelatingsprocedure voor gediplomeerde artsen en medisch specialisten uit landen buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland moet inzichtelijker en efficiënter worden gemaakt. Dat stelt minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een evaluatieonderzoek naar onnodige barrières in de toelatingsprocedure. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures