Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • ‘Lijfarts en kandidaat-minister zegt bij Trump af’

  26-04-2018 - Ronny Jackson, de persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt volgens de Washington Post toch niet de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Hij was door Trump genomineerd als opvolger van David Shulkin, die eerder het veld moest ruimen. Lees het hele artikel »

 • Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  26-04-2018 - De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog en gaat langer duren voordat kindermishandeling verjaart, kondigen ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan. Lees het hele artikel »

 • De Kleine Prins (Ariane de Ranitz), De Hoogstraat Revalidatie en Amerpoort gaan samenwerken

  25-04-2018 - Eén onderwijszorggroep voor speciaal onderwijs, revalidatie en zorg - De Kleine Prins (Ariane de Ranitz), De Hoogstraat Revalidatie en Amerpoort gaan speciaal onderwijs, revalidatie en zorg samenbrengen binnen één onderwijszorggroep. Daarvoor ondertekenden Paul Willems (Bestuurder Amerpoort), Steven Berdenis van Berlekom (bestuurder van De Hoogstraat en Harry Rops directeur van De Kleine Prins (Ariane de Ranitz) op vrijdag 20 april een samenwerkingsovereenkomst. Een speciale samenwerking tussen onderwijs, zorg én revalidatie. Lees het hele artikel »

 • Hanzehogeschool krijgt subsidie voor vernieuwend onderwijs over mensen met een verstandelijke beperking

  25-04-2018 - Dinette van Timmeren, hogeschooldocent aan de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen heeft een Comenius Senior Fellow-beurs van 100.000 euro toegekend gekregen van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek. De subsidie is voor een project dat zich richt op het ontwikkelen van een ‘Module Healthy Ageing van mensen met een verstandelijke beperking voor (toekomstige) professionals op mbo-, hbo-, wo-niveau’. Lees het hele artikel »

 • Nederlandse zorgsector niet getroffen door malware 'Orangeworm'

  25-04-2018 - Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, heeft geen aanwijzingen dat de Nederlandse zorgsector getroffen is door een aanval met malware via medische apparatuur. Lees het hele artikel »

 • ‘Vertrouwen patiënt in zorg iets gedaald’

  24-04-2018 - Vier op de tien patiënten heeft in de afgelopen twee jaar wel eens meegemaakt dat er iets misging in de zorg, meldt Patiëntenfederatie Nederland op basis van eigen onderzoek. Daarbij is het vertrouwen van patiënten in hun zorgverleners gedaald vergeleken met drie jaar geleden, toen hetzelfde onderzoek werd gehouden. Lees het hele artikel »

 • Minder winst voor huisartsen

  23-04-2018 - Huisartsen maakten in 2015 gemiddeld 108.200 euro winst. Dat is iets minder dan het jaar ervoor toen de gemiddelde winst op 113.400 euro uit kwam. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke artsen is flink: mannelijke huisartsen maakten gemiddeld 133.000 euro winst, vrouwen 83.600 euro. Lees het hele artikel »

 • Ruim een derde patiënten zieker na medicijnwissel

  20-04-2018 - 14 patiëntenorganisaties roepen op onnodig wisselen medicijnen te stoppen - Medicijnwisselingen als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars en apothekers zorgen voor onnodige gezondheidsklachten en onrust bij mensen die afhankelijk zijn van hun medicatie. Zo voelt 34% zich zieker of ongezonder na omzetting naar een ander merk van hun vertrouwde medicijn. Bijna een kwart van de mensen geeft aan hierdoor een extra medisch onderzoek te hebben ondergaan. Lees het hele artikel »

 • Nieuwe schouder in één dag - Integrale vernieuwing zorgpad resulteert in innovatie

  20-04-2018 - De afdeling orthopedie van het Waterlandziekenhuis heeft deze week als eerste Nederlandse ziekenhuis een schouderprothese in dagbehandeling geplaatst. De patiënt kwam ’s ochtends nuchter voor de operatie en kon dezelfde dag naar huis. Traditioneel gezien liggen patiënten die een schouder prothese krijgen twee tot drie dagen opgenomen in het ziekenhuis. Lees het hele artikel »

 • Remco Heeremans per 1 mei 2018 directeur van De Letselschade Raad

  20-04-2018 - Met ingang van 1 mei 2018 is Remco Heeremans de nieuwe directeur van De Letselschade Raad. Heeremans volgt Theo Kremer op die van oktober 2017 tot mei 2018 ad interim de functie van directeur heeft waargenomen. Tot oktober 2017 was Deborah Lauria directeur van De Letselschade Raad. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures