Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • Nieuwe afdeling dagverpleging biedt rust, ruimte en privacy

  23-02-2018 - Vandaag is de nieuwe afdeling dagverpleging van het IJsselland Ziekenhuis officieel geopend door de burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam en een patiënt van de afdeling, Marja de Vos. De afdeling is sinds 19 februari in gebruik genomen. Lees het hele artikel »

 • Nationaal register voor zorg op maat voor mensen met cerebrale parese

  23-02-2018 - BOSK, vereniging van mensen met cerebrale parese, en Expertisecentrum Cerebrale Parese VUmc zetten een nationaal register op voor cerebrale parese. Cerebrale parese (CP) ontstaat door een hersenbeschadiging rond de geboorte of een aanlegstoornis van de hersenen. Het is de lichamelijke beperking die het vaakst voorkomt bij kinderen. Cerebrale parese is niet te genezen. Met het CP register neemt de kennis over de behandeling van CP toe en krijgen steeds meer mensen met deze aandoening zorg op maat. Door belangrijke financiële bijdragen van Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Revalidatiefonds, Dioraphte, fondsenwerf-actie Steptember en een eerder ontvangen subsidie van ZonMw is er nu 800.000 euro om dit nationaal register op te zetten in samenwerking met centra in het land. Lees het hele artikel »

 • Patiëntenportaal Mijntjongerschans vernieuwd

  23-02-2018 - Ziekenhuis Tjongerschans heeft het patiëntenportaal, Mijntjongerschans, vernieuwd. In het nieuwe portaal is de toegankelijkheid verbeterd door rekening te houden met slechtziendheid, laaggeletterdheid, leeftijd en waar nodig, culturele achtergrond. Het patiëntenportaal Mijntjongerschans is bereikbaar voor alle patiënten die zijn ingeschreven bij Tjongerschans. Lees het hele artikel »

 • GGZ Friesland biedt cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ voor iedereen

  23-02-2018 - Wat doe je als er iemand voor je staat met een psychose? Wat zeg je tegen iemand die ernstig depressief is? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Een cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ biedt daarop antwoord. GGZ Friesland biedt deze cursus vanaf nu aan iedereen aan. Lees het hele artikel »

 • Loek Winter treedt terug als bestuurder van MC Groep en MC Slotervaart

  22-02-2018 - Loek Winter is per februari 2018 teruggetreden als bestuurder van MC Groep en van MC Slotervaart. Loek Winter was bestuurder van de ziekenhuizen sinds respectievelijk 2009 en 2014. Hij blijft actief als een van de aandeelhouders. De Raden van Bestuur worden nu gevormd door Willem de Boer en Marja Sleeuwenhoek voor MC Groep en Willem de Boer en Mariska Tichem voor MC Slotervaart. Lees het hele artikel »

 • Vechtscheiding valt niet te voorkomen

  22-02-2018 - Overheid sluit de ogen voor de psychiatrische problematiek die ten grondslag ligt aan veel vechtscheidingen - "Er wordt beleid gevoerd vanuit de illusie dat iedereen in staat en bereid is tot redelijk overleg en het vermogen heeft om de belangen van de anderen voorop te stellen of gelijk te wegen. Veel mensen missen echter die emotionele vaardigheden. Hoeveel water de partner van zo iemand ook bij de wijn doet, er zal altijd een gevecht ontstaan." Een vechtscheiding valt niet door een oudercursus te voorkomen, maar deze acties van werkgevers, overheid en verzekeraars verkleinen de impact voor ouders en kinderen. Lees het hele artikel »

 • Ehealth staat stevig op Zeeuwse bodem: Emergis schaalt verder op

  22-02-2018 - De Zeeuwse GGZ-instelling Emergis en Indigo Zeeland zijn volop bezig met inzet en opschaling van ehealth. Startte drie jaar geleden de eerste behandelaren met ehealth, inmiddels zijn alle teams (behalve klinische acute zorg) met ehealth aan de slag. Maar Emergis wil meer. Daarom heeft de instelling zich aangesloten bij de Gx, een netwerk van GGZ-instellingen dat gericht is op opschaling. Het doel? ‘Dat ehealth daar waar mogelijk vanzelfsprekend wordt en cliënten hierdoor meer aan hun eigen herstel kunnen werken,’ aldus Niek de Klerk, programmaleider digitale zorgagenda bij Emergis. Lees het hele artikel »

 • VUmc en AMC steunen opleiding tropenarts

  22-02-2018 - VUmc en AMC roepen de minister van VWS op om de opleiding tot tropenarts, recent omgedoopt tot ‘arts internationale gezondheidszorg’, te financieren. Tropenartsen werken aan het begin van hun carrière een periode in lage inkomenslanden. Eenmaal terug in Nederland zijn ze met hun ervaring waardevol in het onderwijs en voor de vervolgopleidingen tot medisch specialisten. Daarom steunen VUmc en AMC het landelijk pleidooi tot behoud van deze opleiding. Lees het hele artikel »

 • GGZ Friesland biedt cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ voor iedereen

  22-02-2018 - Wat doe je als er iemand voor je staat met een psychose? Wat zeg je tegen iemand die ernstig depressief is? Bel je de huisarts of bijvoorbeeld 112? Een cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ biedt daarop antwoord. GGZ Friesland biedt deze cursus vanaf nu aan iedereen aan. Lees het hele artikel »

 • Benoeming Jan Martin Wijnsma als directeur-bestuurder a.i. Ziekenhuis Tjongerschans - Vertrek Patrick Vink naar het MCL

  22-02-2018 - Jan Martin Wijnsma (46) is per 1 maart a.s. benoemd als directeur-bestuurder a.i. van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen voor de duur van één jaar. Hij volgt daarmee de huidige bestuurder Patrick Vink op die bestuursvoorzitter van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) wordt. Met de benoeming van Wijnsma, momenteel financieel controller en lid van het Bestuurlijk Team van Tjongerschans, wordt de ingezette koers binnen het ziekenhuis vastgehouden en de continuïteit gewaarborgd. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures