Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • Niet alle opleidingsplekken huisarts vervuld

  19-04-2018 - De afgelopen jaren zijn de beschikbare 750 opleidingsplekken voor huisartsen niet volledig benut. Na de selectieprocedure blijven er minder kandidaten over dan dat er plekken zijn. Zo werden in het afgelopen jaar 720 plekken vervuld. Lees het hele artikel »

 • Nationale Roadmap: 138 miljoen voor tien hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten - Gezamenlijk persbericht ministerie van OCW en NWO

  13-04-2018 - Het Bestuur van NWO heeft tien aanvragen in de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur gehonoreerd, voor een totaalbedrag van €138 miljoen. Vandaag reikte minister Van Engelshoven de tien Roadmap-certificaten op het Science Park in Utrecht uit. De middelen voor de Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur maken de bouw of vernieuwing mogelijk van toponderzoeksfaciliteiten met een internationale uitstraling. Deze faciliteiten hebben de hoogste prioriteit voor de wetenschap en bieden Nederlandse onderzoekers toegang tot hoogwaardige nationale en soms internationale wetenschappelijke infrastructuur. Lees het hele artikel »

 • Sensoor de landelijke luisterlijn blijft overbelast door oplopende wachttijden GGZ

  13-04-2018 - Het aantal mensen dat contact zoekt met de landelijke luisterlijn Sensoor om te praten over psychische problemen neemt alarmerend snel toe. Volgens Sensoor heeft de stijging vooral te maken met de oplopende wachttijden in de GGZ. De landelijke luisterlijn, waar vrijwilligers dag en nacht een luisterend oor bieden, maakt zich zorgen. De lange wachtlijsten verergeren niet alleen psychische klachten, de drempel om psychische hulp te zoeken wordt hoger, zo blijkt in gesprekken. Lees het hele artikel »

 • NVZ tempert verwachting over besparing zorg

  13-04-2018 - Wie denkt dat met nieuwe zorgakkoorden op korte termijn 15 procent op ziekenhuiskosten is te besparen, is niet realistisch. Dat stelt NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy in aanloop naar een hoorzitting over de zorgakkoorden. Lees het hele artikel »

 • Hulptelefoon psychische klachten roodgloeiend

  13-04-2018 - Nog nooit eerder hebben zoveel mensen met psychische problemen contact gezocht met de landelijke luisterlijn Sensoor als in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal ‘alarmerend snel’ toe. Lees het hele artikel »

 • Coördinatoren vrijwilligerswerk blij met erkenning in nieuw programma van minister Hugo de Jonge

  12-04-2018 - Minister Hugo De Jonge zet in zijn programma “Thuis in het verpleeghuis” sterk in op investeringen in de kwaliteit van de verpleeghuiszorg, waarbij de inzet van vrijwilligerscoördinatoren een prominente plek heeft gekregen. Voor de uitvoering van het kwaliteitskader is in het regeerakkoord geld opgenomen. Vanaf 2021 ruim 2,1 miljard euro, waardoor de totale structurele uitgaven aan de verpleeghuiszorg oplopen tot 13 miljard per jaar. Lees het hele artikel »

 • Wijk-GGD’ers verkozen tot Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid

  12-04-2018 - Wijk-GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen zijn uitgeroepen tot Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid van 2017. De prijs werd hen vandaag uitgereikt tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid. Afgelopen jaar groeiden Voss en Pullen uit tot hét gezicht van de wijk-GGD’er: een vernieuwende aanpak voor de omgang met personen met verward gedrag. Lees het hele artikel »

 • Amphia weer vijf jaar in voorhoede als topklinisch opleidingsziekenhuis

  12-04-2018 - Amphia is wederom erkend als topklinisch opleidingsziekenhuis. Amphia maakt sinds 2007 deel uit van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Daarmee vervult ook Amphia een voortrekkersrol op het gebied van topklinische zorg, wetenschap en opleiding. STZ beoordeelt de STZ-ziekenhuizen elke vijf jaar. Amphia is in 2018 door STZ getoetst en zij heeft de STZ status opnieuw voor vijf jaar afgegeven. Lees het hele artikel »

 • Ascom ontwikkelt platform voor data in de gezondheidszorg

  12-04-2018 - Ascom, internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele communicatie in de gezondheidszorg, heeft een innovatief platform ontwikkeld dat hiaten in informatievoorziening overbrugt. Hiermee worden zorgprocessen geoptimaliseerd. Het Ascom Healthcare Platform wordt aangekondigd op Zorg & ICT (17 tot en met 19 april in Jaarbeurs Utrecht) bij stand D052. Lees het hele artikel »

 • Erik van Raaij officieel benoemd tot NEVI hoogleraar Inkoop in de Zorg

  07-04-2018 - NEVI trotse partner van de RSM-ESHPM Leerstoel Inkoop in de Zorg van Prof. Erik van Raaij - De marktwerking in de zorg gaat razendsnel - en daarmee verandert ook de positie van inkoop binnen de zorgsector in rap tempo. Kennis delen over het organiseren en uitvoeren van de inkoopfunctie staat centraal. Vandaar dat de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) zich als partner verbindt aan de leerstoel Inkoop in de Zorg van prof. Erik van Raaij. Vorig jaar februari is Erik van Raaij reeds benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Health Policy and Management op de leerstoel Inkoop in de Zorg (Purchasing & Supply Management in Healthcare). Hij richt zich qua onderzoek en onderwijs op inkoop van zorg (zorginkoop) en inkoop voor de zorg. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures