Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • Drie nieuwe leden Raad van Toezicht GGzE

  11-10-2018 - Per 1 januari 2019 verwelkomt GGzE Ingrid Meijer, drs. Henk Slagt en prof. dr. Henk Garretsen als nieuwe leden voor de Raad van Toezicht van de zorginstelling. De Raad van Toezicht van GGzE toetst onder meer of de Raad van Bestuur bij zijn beleidsvorming en de uitvoering van zijn bestuurstaken, oog houdt op het belang van de organisatie in relatie tot haar maatschappelijke functie. Lees het hele artikel »

 • Het nieuwe zorginitiatief &happy werkt met serious gaming aan geluk als de basis van een goede gezondheid

  11-10-2018 - ‘Het feit dat serious gaming een steeds grotere rol speelt in het voorkomen van chronische ziekten, dat ze steeds belangrijker worden om mensen te helpen gezonder te leven is een bewijs van de enorme impact hiervan op de maatschappij. Om deze reden steun ik de lancering van &Happy ten volste,’ zegt D66 Tweede Kamerlid Pia Dijkstra tijdens het 8ste Games for Health Europe Congres in Eindhoven. Lees het hele artikel »

 • Zorgmedewerkers prikken voortaan zelf

  11-10-2018 - Nieuwe werkwijze trombosezorg geeft meer regelruimte bij zorgteams en rust bij ouderen in verpleeghuis - Bij zorginstelling Amsta prikken zorgteams voortaan zelf bloed bij ouderen met verhoogd risico op trombose. Waar voorheen een extern diagnostisch centrum op afspraak langskwam, regelen zorgmedewerkers dit nu zelf. De nieuwe werkwijze levert meer rust op bij ouderen: ze worden geprikt op een moment dat hen uitkomt en het prikken is minder vaak nodig. Daarbij kan de medicatie sneller worden bijgesteld en zijn de kosten lager. Lees het hele artikel »

 • Veel Nederlanders weten niet waar dichtstbijzijnde AED hangt

  08-10-2018 - Meer dan een derde (34%) van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. En als ze het wel weten, is het nog maar de vraag of die AED bereikbaar is en niet achter een gesloten (kantoor)deur of winkelpand hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting. Voor optimale hulp bij een hartstilstand zijn ongeveer 30.000 AED’s nodig die 24/7 beschikbaar en toegankelijk zijn. De Hartstichting roept Nederlanders op om hun buurt veiliger te maken door een bestaande AED te registreren of er met de buurt een aan te schaffen. Lees het hele artikel »

 • Doorbraak: financiering voor geestelijke verzorging thuis

  08-10-2018 - Mensen die thuis wonen en geconfronteerd worden met zingevingsvragen – bijvoorbeeld bij ziekte, ouder worden en sterven – kunnen binnenkort een beroep doen op een geestelijk verzorger. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (CDA, Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer. Tot nu toe werden gesprekken met een geestelijke verzorger alleen vergoed bij verblijf in een instelling, zoals een ziekenhuis of verpleeghuis. De injectie van 25 miljoen is een enorme doorbraak, aldus de beroepsvereniging voor geestelijk verzorgers VGVZ, die al jaren pleit voor vergoeding in de thuissituatie. Lees het hele artikel »

 • Zorginstellingen testen eerste smartphone-reiniger op ozon

  05-10-2018 - Detacheerder zet innovatief apparaat in tegen bacteriebroeinesten - Een aantal grote Nederlandse zorginstellingen test vanaf deze week een innovatief apparaat dat een van de grootste bacteriebroeinesten volledig bacterievrij maakt: de smartphone. IT-detacheerder PEAK-IT stelt de smartphone-reiniger ter beschikking aan al zijn zorgklanten. Het is het eerste apparaat in zijn soort dat werkt op basis van uv-licht en ozon. PEAK-IT levert zo een bijdrage aan de bevordering van de hygiëne in de zorg. Lees het hele artikel »

 • Niet aannemen, maar vragen naar ondersteuningsbehoeften: Zelfmanagementondersteuning door verpleegkundigen kan beter aansluiten bij behoefte patiënt

  05-10-2018 - Op woensdag 10 oktober 2018 verdedigt Janet Been-Dahmen, verpleegkundige en docent-onderzoek bij Hogeschool Rotterdam, haar proefschrift: ‘Self-Management Support: a broader perspective on what patients need and nurses could provide’. Deze openbare plechtigheid vindt plaats in de Prof. Andries Queridozaal van het Erasmus MC in Rotterdam. Lees het hele artikel »

 • Raad van Toezicht Saltro benoemt nieuw lid raad van toezicht

  05-10-2018 - De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Sieto de Leeuw benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht. Hij volgt hiermee Erna Baars op die per 1 september is afgetreden vanwege het voltooien van de benoemingstermijn. Samen met Paul Stamsnijder (voorzitter), Toosje Valkenburg (vicevoorzitter), Patrick Bindels en Peter van der Meer vormt de Leeuw de raad van toezicht van Saltro. Lees het hele artikel »

 • Onderzoek OLVG: fysiotherapie net zo effectief als een knieoperatie

  05-10-2018 - Onderzoek van OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen laat zien dat fysiotherapie net zo effectief is bij knieklachten als een operatie. Mensen ouder dan 45 jaar met een gescheurde meniscus worden vaak geopereerd, maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en daarmee de voorkeur. Dit opzienbarende resultaat is vandaag gepubliceerd in het toonaangevende internationale wetenschappelijke tijdschrift JAMA. Lees het hele artikel »

 • Nieuw lid Raad van Toezicht Martini Ziekenhuis

  05-10-2018 - Per 1 oktober neemt de heer A.B. Hettinga RA zitting in de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis. Hij neemt de plek in van de heer drs. F.A. van Kesteren die op 1 januari as. afscheid zal nemen. De heer Hettinga wordt aangesteld in de Raad met de portefeuille Financiën & Control en zal ook in de Auditcommissie plaatsnemen. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures