Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • SEH TweeSteden sluit per 1 september van 20.00 tot 08.00 uur

  15-08-2018 - In aanloop naar de volledige sluiting van de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) op locatie ETZ TweeSteden gaat het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg vanaf zaterdag 1 september 2018 over tot een gedeeltelijke sluiting van deze SEH aan de Dr. Deelenlaan. De SEH op locatie TweeSteden gaat dicht van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s ochtends. Lees het hele artikel »

 • Ascom levert geïntegreerd communicatieplatform voor het Erasmus MC

  15-08-2018 - De juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon in het ziekenhuis. Dat is de essentie van het nieuwe communicatieplatform van Ascom dat het Erasmus MC in Rotterdam in mei in gebruik heeft genomen. Ascom kreeg de leidende leveranciersrol om het Medisch Integraal Communicatie- en Informatiesysteem (MICIS) te implementeren, waarbij verschillende partners werden aangehaakt om de volledige communicatie binnen het ziekenhuis op één platform te routeren. Lees het hele artikel »

 • Health Base neemt UI-online over

  10-08-2018 - Stichting Health Base heeft op 1 augustus 2018 de aandelen van SLS Communicatie Diensten overgenomen. SLS is aanbieder van UI-online, een online contentplatform voor patiëntenvoorlichting over geneesmiddelen in de apotheek. Met de overname voegt Health Base UI-online toe aan het dienstenpakket, dat bestaat uit medisch-farmaceutische informatie voor zorg-ict systemen en patiënten. SLS-partner Stichting Uitgifte Informatie blijft farmaceutisch en redactioneel verantwoordelijk voor UI-online en zal zich ook in de toekomst inzetten voor goede voorlichting in de dagelijkse apotheekpraktijk. Lees het hele artikel »

 • ‘Gaan en staan waar ik dat zelf wil’

  10-08-2018 - Veilig onderweg met mobiele alarmering - Mensen met dementie raken vaak de weg kwijt en vergeten soms waar ze zijn. Zelfstandig een wandeling maken of naar de supermarkt lopen voor een boodschap wordt steeds lastiger. Treant experimenteert met mobiele personenalarmering om bewoners met en zonder dementie (nog) meer vrijheid te geven. Met de zogenoemde Zintouch gaan bewoners van Treant-locaties Weidesteyn en Bilderdijk in Hoogeveen zelfstandig en veilig op pad. Lees het hele artikel »

 • Nationale Gids van klinisch bewezen probiotica bij antibioticagebruik gepubliceerd

  10-08-2018 - Eindelijk duidelijkheid over probiotica met een bewezen effect - Vandaag werd de Nationale Gids van klinisch bewezen probiotica bij antibioticagebruik gelanceerd door een wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift BMC Gastroenterology. TNO en ARTIS-Micropia namen op 15 november 2016 het initiatief tot het ontwikkelen van de gids tijdens het Micropia-symposium Ken Uzelf, in aanwezigheid van wetenschappers en vertegenwoordigers uit de beroepspraktijk en het bedrijfsleven. De gids geeft een overzicht van klinisch bewezen probiotica die samen met antibiotica kunnen worden gebruikt om zo antibiotica-geassocieerde diarree te voorkomen. De gids moet een handvat bieden aan patiënten, consumenten en zorgprofessionals zoals huisartsen, diëtisten en apothekers. In Nederland is het initiatief voor de gids met belangstelling ontvangen. Het heeft al geleid tot een uitnodiging voor een dubbelpublicatie door het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek en een uitnodiging voor een opiniestuk in Huisarts en Wetens Lees het hele artikel »

 • Nieuwe printtechnologieën hebben ingrijpend effect op zorgsystemen

  10-08-2018 - Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh onder 787 zorgprofessionals in Europa, blijkt dat nieuwe printtechnologieën een ingrijpend effect kunnen hebben op de Europese zorgsystemen. Zeven van de tien Nederlandse ondervraagden zijn van mening dat nieuwe printtechnologieën, zoals 3D-printen, de zorgsector fundamenteel kunnen veranderen. Lees het hele artikel »

 • InterSystems HealthShare koppelt meer dan 400 elektronische patiëntendossiers

  10-08-2018 - InterSystems Corporation, wereldwijd toonaangevend in informatietechnologie voor de zorg, heeft de samenwerking verdiept met Premera Blue Cross, een Amerikaanse organisatie, gericht op zorgverlening zonder winstoogmerk. Met behulp van InterSystems HealthShare® zijn de Premera instellingen in de staat Alaska en in de staat Washington in staat om de klinische data uit de verschillende systemen voor uitwisseling van zorginformatie te combineren met de elektronische patiëntendossiers van de eigen instellingen, alsmede met de declaratiegegevens van de bij Premera Blue Cross aangesloten leden. De zorgverleningsorganisatie kan nu veel effectiever de operationele risico’s in kaart brengen en veel effectiever data benutten voor het verbeteren van de zorgverlening. Lees het hele artikel »

 • Nederlandse Tovertafel in finale Europese scaleup competitie

  10-08-2018 - Het Nederlandse bedrijf Active Cues heeft met zijn zorginnovatie Tovertafel een finaleplek bemachtigd in de prestigieuze EIT Digital Challenge. Hiermee behoort Active Cues tot een van de 25 beste Deep Tech bedrijven in Europa die zijn geselecteerd uit ruim 200 aanmeldingen. De 25 finalisten pitchen voor een internationale jury in de finale op 18 oktober in Brussel voor de hoofdprijs ter waarde van 100.000 euro. Ook de Nederlandse FinTech Dimebox staat in de finale. Lees het hele artikel »

 • Partner krijgt dikke 10 voor ondersteuning tijdens de bevalling

  10-08-2018 - Dat een vrouw de belangrijkste en zwaarste taak heeft tijdens de bevalling mag duidelijk zijn. Maar wie altijd dacht dat de partner nutteloos is, heeft het mis. Uit recent onderzoek van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en informatieplatform 24Baby.nl blijkt dat de aanwezigheid van de partner tijdens de bevalling goud waard is en hij of zij van grote invloed is op hoe een vrouw haar bevalling ervaart. De steun van de partner wordt door maar liefst 56 procent van de ondervraagden die in het ziekenhuis is bevallen namelijk bekroond met een dikke 10. Het onderzoek is uitgevoerd onder 3.508 respondenten. Lees het hele artikel »

 • Start crowdfunding-actie: Nieuwe scantechniek voorkomt onnodig medicijngebruik trombosepatiënten

  10-08-2018 - De Trombosestichting Nederland start een crowdfunding-actie om geld op te halen voor een nieuwe scantechniek om buiktrombose beter te herkennen. Het gaat om een te ontwikkelen scan van internist Erik Klok (LUMC) waarmee het verschil tussen een nieuwe en oude buiktrombose kan worden waargenomen. Naar verwachting hoeft een derde deel van de patiënten dankzij deze techniek geen bloedverdunners meer te slikken. Het totaal benodigd bedrag is € 135.000. Vanaf vandaag kunnen mensen hun actie aanmelden om geld in te zamelen voor dit relevante onderzoek. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures