Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • Psychiaters willen positie als medisch specialist verankerd zien in cao

  21-06-2018 - Een drietal psychiaters en een psychiater in opleiding zijn een iniatief gestart om aandacht te vragen voor de formele positie van de psychiater in cao-GGZ die op dit moment op de onderhandelinstafel ligt. Medisch specialisten (dus ook psychiaters) die in ziekenhuizen werken, hebben hun positie ten opzichte van de raad van bestuur geregeld in de arbeidsvoorwaarden medisch specialisten (AMS). Vreemd genoeg gelden deze bepalingen niet voor psychiaters die in een GGZ-instelling werken. Lees het hele artikel »

 • Minder druk op SEH door nieuwe ambulance

  21-06-2018 - Het Amsterdam UMC en Ambulance Amsterdam rijden sinds deze week met een nieuw soort ambulance. Hiermee halen zij de druk van de ketel op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Amsterdam UMC. De extra ambulance vervoert patiënten vanuit de afdeling SEH van het Amsterdam UMC naar ziekenhuizen in de regio. Daar worden patiënten dan verder behandeld. Lees het hele artikel »

 • Nieuw OK-systeem Refaja veiliger voor patiënt

  21-06-2018 - Hogere kwaliteit en veiligheid voor de patiënt en meer gebruiksgemak voor de chirurg. Dat brengt het innovatieve digitale OK-systeem van het operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Refaja met zich mee. Vandaag kwamen diverse collega’s van andere ziekenhuizen kijken hoe dit systeem op de nieuwe operatiekamers van het Refaja werkt. Lees het hele artikel »

 • St. Antonius Ziekenhuis en UMC Utrecht breiden samen robotchirurgie uit

  20-06-2018 - Deze maand zijn het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht gestart met het opereren van de eerste patiënten met de nieuwste Da Vinci Xi robot. Met de aanschaf van twee nieuwe robots (één in het St. Antonius en één in het UMC Utrecht) zijn er nu vijf operatierobots binnen de regionale samenwerking in gebruik. De ziekenhuizen kunnen daardoor meer patiënten opereren met een minimaal invasieve techniek. Lees het hele artikel »

 • Vanuit verpleegkundig perspectief de zorg verbeteren - St. Antonius introduceert expertteams

  20-06-2018 - De afdeling Longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis werkt sinds kort met zogenaamde expertteams. In deze afdeling-overstijgende en multifunctionele teams wordt vanuit verpleegkundig perspectief samengewerkt om het complete zorgpad rondom een ziektebeeld voor patiënten te verbeteren. Van eerste polibezoek tot opname tot ontslag én zelfs daarna. Een belangrijke rol in de expertteams is weggelegd voor de verpleegkundigen. Lees het hele artikel »

 • Jet Bussemaker benoemd tot voorzitter coöperatiebestuur PGGM

  20-06-2018 - Het bestuur van PGGM Coöperatie U.A. heeft Jet Bussemaker (57) benoemd tot zijn voorzitter. Mevrouw Bussemaker zal per 21 juli 2018 het voorzitterschap overnemen van Frank de Grave. Hij verlaat het coöperatiebestuur na de maximale zittingstermijn van acht jaar. Lees het hele artikel »

 • Integrale geboortezorg werpt eerste vruchten af

  20-06-2018 - Minister Bruins onder de indruk van ontwikkelingen - Op woensdagochtend 20 juni liet minister Bruins van Medische Zorg en Sport zich in Breda bijpraten over de stappen die zes pionierregio’s in Nederland afgelopen maanden gezet hebben op het gebied van integrale geboortezorg. De regio’s lieten zien hoe een andere inrichting van de zorg voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind de kwaliteit van geboortezorg ten goede komt. Zij geven daarmee gehoor aan de wens van de minister om regionaal de kwaliteit van geboortezorg naar een hoger niveau te brengen. Annature geboortezorg in Breda was als koploperregio, gastvrouw voor dit bezoek. Lees het hele artikel »

 • Uniek pakket maatregelen tegen schadelijke effecten nachtdienst

  15-06-2018 - Mensen die in de nachtdienst werken, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en slaapstoornissen. Een rapport van de gezondheidsraad aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte daar in oktober 2017 melding van. De Intensive Care (IC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft om die reden een uniek pakket aan maatregelen geïntroduceerd om de schadelijke effecten van de nachtdienst tegen te gaan. Er zijn op de afdeling onder meer oranje en blauwe brillen, gezonde voeding en een energypod voor powernaps gekomen. Lees het hele artikel »

 • Slimme app vertelt hoe lang een bezoek aan de SEH duurt

  15-06-2018 - Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en hun naasten kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een handige app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt. Lees het hele artikel »

 • Bravis klaar voor de toekomst na verdeling van zorg

  13-06-2018 - Beste zorg voor patiënten staat voorop - De afgelopen drie jaar vond in het Bravis ziekenhuis een omvangrijke verschuiving van zorg plaats. Deze verdeling van zorg is een resultaat van de afspraken die gemaakt zijn bij de fusie in 2015 tussen het toenmalig Franciscus ziekenhuis en Lievensberg ziekenhuis. Bij de fusie is vastgesteld dat de twee locaties een eigen profiel krijgen. Locatie Bergen op Zoom richt zich voornamelijk op de acute en complexe behandelingen. Op locatie Roosendaal ligt de nadruk op de planbare- en oncologische zorg. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures