Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • Filipijnse Ministerie van Defensie bezoekt Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in ADRZ

  21-09-2017 - Op dinsdag 19 september heeft de Health Service Command van de technische werkgroep van het Filipijnse ministerie van defensie (Armed Forces Philippines) een bezoek gebracht aan het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) in het ADRZ. Lees het hele artikel »

 • Werkzoekenden omscholen voor meer handen aan het bed

  21-09-2017 - Er is een tekort aan zorgspecialisten. Randstad Zorg start een nieuwe opleiding om dit tekort te helpen oplossen. Waar een aantal jaar geleden verwacht werd dat MBO niveau 2 uit de zorg zou verdwijnen neemt die juist toe. De extra handen aan het bed zijn vooral nodig zodat zorginstellingen weer de zorg kunnen verlenen en kwaliteit kunnen blijven borgen waar behoefte aan is. Lees het hele artikel »

 • 'Gezonde zorgorganisatie' heeft minder uitstroom medewerkers

  21-09-2017 - Heeft een zorgorganisatie te maken met een hoge uitstroom van medewerkers dan gebruikt de bestaande personeelsbezetting meer zorg. Deze correlatie is gebleken uit de jaarlijkse analyse van IZZ naar het zorggebruik van zorgmedewerkers. Wanneer een zorgorganisatie aandacht geeft aan gezond werken, is de uitstroom van medewerkers minder groot. Lees het hele artikel »

 • Samen werken aan goede zorg voor kwetsbare ouderen!

  21-09-2017 - Cliëntenorganisaties, verzorgenden & verpleegkundigen, artsen en zorgaanbieders staan samen in de beweging naar goede zorg voor ouderen. Die beweging heeft een extra impuls gekregen met de totstandkoming van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg eerder dit jaar. In dit kader staat de oudere met zijn wensen en behoeften centraal en ligt de nadruk op leren en verbeteren rond de cliënt. Cliënt en professionals geven daarbij in dialoog vorm aan kwaliteit van zorg. Lees het hele artikel »

 • Meer tijd en aandacht voor bewoners verpleeghuizen

  21-09-2017 - In 2018 is er 435 miljoen euro extra beschikbaar - in vergelijking met de begroting van Prinsjesdag 2016 – voor een grote verbetering van de kwaliteit verpleeghuiszorg. Dit bedrag is de eerste stap. In totaal kan op termijn met zo’n 2,1 miljard euro extra per jaar worden voldaan aan de nieuwe normen voor goede zorg met meer tijd en aandacht en vaste gezichten voor bewoners van verpleeghuizen. Komende jaren komt er stapsgewijs geld bij tot dat niveau structureel is bereikt, omdat er een aantal jaar nodig is om voldoende extra medewerkers aan de slag te laten gaan. Lees het hele artikel »

 • MediMapp biedt patiënten meer grip op zorgtraject

  18-09-2017 - Soulve Innovations ontwikkelt MediMapp, een applicatie gekoppeld aan het elektronisch patiëntdossier (EPD), waardoor patiënten op elk gewenst apparaat eenvoudig, real time en interactief alle relevante informatie kunnen zien over hun behandelingen, afspraken en artsen. Zorginstellingen zetten MediMapp in om Value Based Healthcare (VBHC) te faciliteren. De softwareontwikkelaar breidt uit met een kantoor in Nijmegen. Met de investering vanuit het Topfonds Gelderland, verstrekt door fondsmanager Oost NL, Health IT en Medtech investeerder NextGen Ventures en Schot Invest kan het bedrijf doorgroeien en haar team uitbreiden. Lees het hele artikel »

 • OLVG heeft primeur in Benelux met ‘chemorobot'

  18-09-2017 - Vanaf vandaag wordt de chemotherapie van patiënten van OLVG niet meer bereid door apothekersassistenten maar door een cytostaticarobot. Met deze geavanceerde robot wordt de bereiding van chemo nog nauwkeuriger en het werken voor apothekersassistenten veiliger. OLVG is het eerste ziekenhuis in de Benelux en een van de vijftig ziekenhuizen ter wereld die met deze innovatie gaat werken. Lees het hele artikel »

 • A-rating voor GGZ Noord-Holland- Noord

  15-09-2017 - Als eerste Nederlandse GGZ-organisatie heeft GGZ Noord-Holland- Noord een A-rating ontvangen van Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch Ratings. Lees het hele artikel »

 • Taskforce Rookvrije Start vraagt nieuw kabinet om extra maatregelen

  15-09-2017 - Jaarlijks overlijden minstens 60 baby’s doordat hun moeder tijdens de zwangerschap rookt. 1 op de 5 lager opgeleide zwangeren rookt dagelijks gedurende de hele zwangerschap. De Taskforce Rookvrije Start vraagt het nieuwe kabinet om het huidige tabaksbeleid verder aan te scherpen. Lees het hele artikel »

 • Friesland neemt voortouw in zelfmanagement voor patiënten

  14-09-2017 - Zelfzorgplatform e-Vita nu ook live voor zorggebruikers in Dokkum - Huisartsencentrum Dokkum, een maatschap met acht huisartsen en een populatie van 12.000 patiënten, geeft haar patiënten inzicht in hun zorgplan en dossier. Patiënten kunnen gebruik maken van zelfmanagement door middel van zelfzorgplatform e-Vita van VitalHealth Software. Chronisch zieke patiënten kunnen op deze manier nauw samenwerken met de hulpverlener, hun behandeltraject bepalen en op elk gewenst moment inzicht krijgen in de voortgang van hun behandeling. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures